Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 25/2018

Next Post
Previous Post


Jaarboek voor Nederlandse boekgeschiedenis 25/2018

Vantilt, juni 2018
ISBN 9789460043857, 304 pagina’s
> paperback € 29,50 | o.a. te koop bij bol.com

De Nederlandse Boekhistorische Vereniging (NBV) is er voor een ieder die het oude en het nieuwe boek in al zijn verschijningsvormen een warm hart toedraagt. De NBV, opgericht in 1993, is een actieve vereniging met ca. 600 leden, van prominente wetenschappers tot amateur-onderzoekers, van journalisten tot antiquaren.

Jaarlijks brengt de NBV in samenwerking met Uitgeverij Vantilt het Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis uit, dat een gevarieerd overzicht geeft van nieuw onderzoek op het gebied van de Nederlandse boekgeschiedenis.

In 2018 verschijnt het vijfentwintigste Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis, het peer-reviewed periodiek van de Nederlandse Boekhistorische Vereniging. Deze mijlpaal is voor de redactie reden om uit te pakken met een speciale, dikke jubileumeditie.

Jubilea en feesten staan centraal in deze aflevering, waarin boekwetenschappers van naam en faam terugblikken op vijfentwintig jaar Nederlandse boekgeschiedenis en vooruitkijken naar de rol van de boekwetenschap in de toekomst. Ook wordt er teruggekeken op het jaarboek zelf: wat voor artikelen werden er geschreven, welk onderwerp kreeg de meeste aandacht en welk (te) weinig?

Daarnaast treft de lezer uiteraard de gebruikelijke reeks degelijke algemene artikelen aan waar het Jaarboek om bekendstaat. In dit nummer wordt geschreven over incunabelen, over blijde inkomsten, over de handschriftproductie van kloosters, over drukkers in de achttiende eeuw, over bibliografie en catalografie in het tijdperk van digitalisering en over nog heel veel meer.

> hier een overzicht van de inhoud

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.