Volledige werken W.F. Hermans / deel 6 – romans

Next Post
Previous Post

wfh-deel-6-2015-1W.F. Hermans
Volledige werken W.F. Hermans – deel 6

Uitgeverij De Bezige Bij, maart 2016
gebonden, 704 pagina’s, 20,5 x 14 cm
ISBN 9789023496175
verkoopprijs € 29,95 | wordt later € 35,00
(o.a. te koop bij bol.com)

luxe editie € 75,00 | wordt later € 85,00 | (bestel)

We hebben enkele jaren geduld moeten hebben, maar deze maand kunnen we genieten van het verschijnen van twee nieuwe delen (6 en 13) in de monumentale reeks verzameld werk van WFH.

Na de kloeke satirische ‘universiteitsromans’ Onder professoren en Uit talloos veel miljoenen duurde het zes jaar voor er een nieuwe roman van Willem Frederik Hermans verscheen. Een heilige van de horlogerie (1987) vertelt het verhaal van klokkenmaker/filosoof Constantin Brueghel, die heimelijk verliefd is op de Amerikaanse actrice Louise Brooks. Twee jaar later kwam de omvangrijke en fascinerende roman Au pair, ‘de beste sinds Nooit meer slapen’ (Trouw), waarin vooral de verhouding tussen de auteur en zijn 19-jarige personage opviel: ‘W.F. Hermans, het kan niet anders, houdt heel erg van Paulina.’ (NRC). Verder bevat Deel 6 de fors uitgebreide bewerking van het Boekenweekgeschenk uit 1993, Madelon in de mist van het schimmenrijk. Fragmenten uit het oorlogsdagboek van de student Karel R., dat voortkomt uit Hermans’ oermanuscript ‘Argeloze terreur’, en het postuum gepubliceerde Ruisend gruis, waarin Hermans nog een laatste keer fijnzinnig afrekende met de Groningse universiteit. (uitgever)

vw-hermans-rij2
meer WFH bij BoB…
[image_archives first_image_mode=on term_id=79 order_by=date order=DESC limit = 0,200 design=2 column=3 size=medium title_show=off]

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.