‘Hou contact’ – alle verhalen van Johnny van Doorn

Next Post
Previous Post

vandoorn-alleverhalen-2014Johnny van Doorn
Hou contact ; alle verhalen

Uitgeverij De Bezige Bij, november 2014
Paperback, 304 pagina’s
ISBN 9789023487388, verkoopprijs € 19,50
[bestel]

Dichter, performer en held van de jaren zestig Johnny van Doorn (1944-1991) werd in 1966, na zijn overdonderende optreden op de dichtersavond Poëzie in Carré, bekend als Johnny the Selfkicker.
Johnny van Doorn zou vandaag, 12 november 2014, 70 jaar zijn geworden. Ter gelegenheid daarvan verschijnen twee verzamelbundels: ‘Droom vrijuit’ met allle gedichten en ‘Hou contact’ met alle verhalen.

Johnny van Doorn was een waar literair fenomeen en publiceerde naast zijn poëzie ook proza, dat veel kalmer van toon was en vanwege de aandacht voor het alledaagse vaak vergeleken is met het werk van Nescio, Willem Elsschot en Simon Carmiggelt. Hou contact leest als het verslag van zijn leven. Voortdurend onderweg, vangt Van Doorn in helder en tijdloos proza de euforie van het kleine magistrale geluksmoment. Hier spreekt een schrijver die voor honderd procent leefde, altijd op zoek naar poëzie, seks en liefde. “Johnny van Doorn was veel meer dan een jaren zestig-fenomeen. Hij is een groot naoorlogs schrijver” De Groene Amsterdammer.


Documentaire over Johnny Van Doorn (alias The Selfkicker), gemaakt door Peter Scholten. (2003) Uitgezonden bij Het Uur Van De Wolf.

zie ook Droom vrijuit ; alle gedichten

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.