‘Haaieneiland’ van Rob Ruggenberg wint Thea Beckmanprijs 2017

Next Post
Previous Post

16 september 2017 | De Thea Beckmanprijs 2017 (categorie 12+) is gewonnen door Rob Ruggenberg met zijn jeugdboek Haaieneiland. Ook de kinderjury koos voor Haaieneiland als beste jeugdboek. Het boek Weg, geschreven door Marjolein van Rest kreeg een eervolle vermelding.

De prijsuitreiking – voor het beste historische jeugdboek – vond plaats in Museumpark Archeon. De schrijver ontving een oorkonde en een bedrag van 1.000 euro.

Haaieneiland beschrijft een deel van de zoektocht van Jacob Roggeveen in 1721 en 1722 naar het onbekende Zuidland. Nadat een van zijn drie schepen ’s nachts is gestrand op het koraalrif van het atol Takapoto in de Stille Zuidzee, lopen vijf bemanningsleden weg, en blijven achter op dit kleine eiland. Gebaseerd op feiten en op onderzoek ter plaatse van de schrijver.

Haaieneiland (Querido) won eerder de Prijs van de Zeeuwse Boekhandels 2016 en werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2017. Rob Ruggenberg won in 2015 ook de Thea Beckmanprijs , met zijn boek ‘De boogschutter van Hirado’.

De genomineerden voor de Thea Beckmanprijs 2017:

klik op de titels voor meer info over de boeken bij bol.com

Schrijver Rob Ruggenberg vertelt over Haaieneiland (Omroep Brabant)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.