‘Graphic Novels voor de Leeslijst’ – Stripmaker des Vaderlands komt met gids voor het middelbaar onderwijs

Next Post
Previous Post

Toen Margreet de Heer in het najaar van 2017 werd gekozen als Stripmaker des Vaderlands noemde zij als een van haar speerpunten ‘het promoten van strips in het onderwijs’. Een van haar inspanningen op dat gebied wordt deze week gepresenteerd: de gids ‘Graphic Novels voor de Leeslijst’.

In het AD wordt vandaag ruim aandacht besteed aan de nieuwe gids:

“Strips doen niet onder voor gewone boeken”, zegt Margreet de Heer, de Stripmaker des Vaderlands. “Ook een strip kan een diep en gelaagd verhaal vertellen en emotie oproepen. Je kunt ze ook grondig analyseren in de literatuurlessen op school.”

Deze week houdt de allereerste Stripmaker des Vaderlands een pleidooi om strips vaker op te nemen op de leeslijsten voor middelbare scholieren. (AD, 5 nov. 2018)

In de gids die ze heeft samengesteld, zijn ruim vijftig titels opgenomen van Nederlandse en Vlaamse literaire stripverhalen, elk met een korte beschrijving en een aantal afbeeldingen.

De gids wordt onder meer verspreid op de Dag van het Literatuuronderwijs op 20 november waar hij wordt meegegeven aan de 1200 bezoekers.

Verder zal de gids gratis online te vinden zijn op de site van de Stripmaker des Vaderlands.

De presentatie van de gids vindt plaats op woensdag 7 november 2018 in Boekhandel Scheltema in Amsterdam – het evenement (en de gids natuurlijk) is gratis.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.