Goudzand – verhalen, dagboeken en brieven van Konstantin Paustovski

Next Post
Previous Post

hartog-paustovski-2016 Konstantin Paustovski,
samengesteld en vertaald door Wim Hartog

Goudzand ; verhalen, dagboeken en brieven

Van Oorschot, juni 2016
600 pagina’s
> hardcover € 34,99 | bestel


Konstantin Paustovski schreef met Verhaal van een leven een van de mooiste egodocumenten uit de twintigste-eeuwse literatuur. Paustovski paart zijn ervaringen in de bloedigste en verschrikkelijkste episodes uit de Russische geschiedenis aan een buitengemeen goed ontwikkeld oog voor het schone, het ontroerende. Hartverscheurende tragiek en hartverwarmende liefde staan in zijn werk dan ook vaak naast elkaar. Dat verklaart misschien zijn immense succes in Nederland. De reeks vertalingen van Wim Hartog in de Privédomeinreeks werd zeer goed verkocht.

Maar nu is er de ‘onbekende Paustovski’: Goudzand. Verhalen, dagboeken, brieven, zeshonderd pagina’s nooit eerder in Nederlandse vertaling verschenen persoonlijke geschriften die Wim Hartog opdolf uit het Russische Verzameld werk en andere bronnen. Hartog laat Paustovski de ongelofelijke geschiedenis van diens eeuw vertellen. Voor de kenner een feest, voor wie nu met Paustovski kennismaakt een uitermate overtuigende inkijk in het werk van deze schrijver van wereldformaat. (uitgever)

Boekpresentatie – Goudzand wordt 27 juni 2016 gepresenteerd in de Salon van De Balie te Amsterdam.

over dit boek…

Paustovski’s hoofdwerk is ongetwijfeld zijn zesdelige autobiografie Geschiedenis van een leven In korte novellen, die vaak los van elkaar staan, vertelt Paustovski over de jaren vóór, tijdens en direct na de Russische Revolutie. Deze zes delen, ook vertaald door Wim Hartog, verschenen in de reeks privé-domein gedurende de jaren 1967 tot 1984 (naam gespeld als Paustovskij).

In het najaar verschijnt ‘Geschiedenis van een leven’ in een nieuwe tweedelige dundruk  editie bij uitgeverij Van Oorschot.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.