Gouden Poëziemedaille 2022 voor Rian Visser

Next Post
Previous Post


1 juni 2022 | Rian Visser wint met ‘Alle wensen van de wereld’ de Gouden Poëziemedaille voor de beste kinderpoëziebundel. Deze Vlaamse poëzieprijs wordt elke twee jaar uitgereikt.

• Rian Visser, illustraties Janneke Ipenburg
Alle wensen van de wereld
Leopold, 2021

< o.a. te koop via bol.com >

De bundel ‘Alle wensen van de wereld’ (UitgeverijLeopold, 2021) is een bundel voor jong en oud over de kleine en grote, mooie en moeilijke dingen van het leven.

Twee gedichten uit deze bundel werden ook nog eens bekroond met een Poëziester.

Onderdeel van de prijs is het Gouden Poëziemedaillelied. Eén gedicht van Rian Visser, ‘Werelden’, uit haar winnende bundel werd op muziek gezet en kreeg een unieke videoclip.

Rian Visser (1966) is grafisch ontwerper en schrijfster van kinderboeken. Ze schrijft al meer dan 20 jaar kinderboeken en -poëziebundels. Vroeger schreef ze ook boekjes voor Sesamstraat en in het programma werden ook geregeld fragmenten uit haar boekenreeks Appie en opa voorgelezen. In 2013 ontving ze de Alfabetiseringsprijs voor haar project Raadgedicht. Daarvoor schrijft ze gedichten waar telkens een woord weggelaten wordt, dat de lezer dan zelf kan invullen. [website]

Winnaars Poëziesterren 2022
De drie winnaars van de Poëziesterren zijn: Stijn De Paepe (kleuteronderwijs), Ine De Volder (eerste graad basisonderwijs) en Rian Visser (tweede en derde graad basisonderwijs).

In totaal stemden 105.000 leerlingen uit 6.034 verschillende klassen basisonderwijs tijdens de stemweek (21-25 maart) mee op hun favoriete gedicht. Zij kozen hun lievelingsgedicht uit de vijf geselecteerde gedichten per graad en bekronen dat gedicht met een Poëziester. Voor het kleuteronderwijs bestond de voorselectie uit drie gedichten. De Poëziesterren zijn de belangrijkste kinderen- en jongerenpublieksprijs voor poëzie.

 • Gouden Poëziemedaille (B) | site | wikipedia | berichten
  voor de beste kinderpoëziebundel (2-jaarlijks)
 • Next Post
  Previous Post

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.