Bomans nieuwe ‘dundruk’ bij Van Oorschot

Next Post
Previous Post

Voor het zevende deel in de succesvolle reeks ‘gedundrukt door Van Oorschot’ is gekozen voor het werk van Godfried Bomans. Uit zijn enorme oeuvre werd het allerbeste uitgekozen voor 320 pagina’s dundruk.

• Godfried Bomans
De brandmeester
Van Oorschot, november 2019
9789028293021, hardcover, 320 pagina’s, € 26,50

o.a. te koop via bol.com >>


De boekenredactie van de Volkskrant stelde een ranglijst samen van de leukste fragmenten uit de Nederlandse literatuur. Op nummer 1: ‘De brandmeester’ van Godfried Bomans. Uit het jurycommentaar van Jeroen van Merwijk:‘Bomans is de beste. Hij was niet alleen onbedaarlijk grappig, hij was ook een grandioze stilist.

Godfried Bomans was een van Nederlands bekendste schrijvers. Hij schreef meer dan zestig boeken, waaronder Erik of het klein insectenboek en de strip Pa Pinkelman, naast talloze columns (voor de Volkskrant) en andere publicaties (o.a. voor Elsevier). Daarnaast was hij een veelgevraagde gast op radio en televisie.

Bomans is onmiskenbaar een meesterlijke schrijver, die zowel zeer ernstig als zeer lichtvoetig kon zijn. Uit zijn enorme oeuvre kozen wij het allerbeste voor 320 pagina’s dundruk. Hij is daarmee de zevende schrijver die opgenomen is in deze prestigieuze reeks, waarin hij werd voorgegaan door Carmiggelt, Schmidt, Minco, Campert, Thijssen en Van Kooten.

In de reeks 'Gedundrukt door Van Oorschot' verschenen de volgende titels:

.  

   

   

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.