Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

Next Post
Previous Post

hoes-huilen-2015Ina Hoes (samenst.)
Gedichten die vrouwen aan het huilen maken

Prometheus, november 2015
208 pagina’s
> hardcover (2015) € 17,50 | bestel (uitverkocht)
> paperback (2016) € 10,00 | bestel

In 2014 verscheen de Engelstalige bundel Poems That Make Grown Men Cry, 100 Men on the Words That Move Them, met gedichten die honderd wereldberoemde mannen (o.a. John Le Carré, Stephen Fry, Simon Schama en Nick Cave) niet met droge ogen kunnen lezen.

Het succes van deze uitgave was aanleiding een Nederlandse versie te maken: Gedichten die mannen aan het huilen maken, 63 vooraanstaande Nederlandse en Vlaamse mannen over de poëzie die hen ontroert (Prometheus, mei 2015).

En nu dus deze bundel met ontroerde vrouwen, bijeengebracht door Isa Hoes.

In Gedichten die vrouwen aan het huilen maken vertellen schrijfsters, actrices, kunstenaressen en politica’s over het gedicht dat hen telkens opnieuw raakt. Zo biedt deze verzameling een bijzonder en ontroerend inkijkje in de geest van vrouwen die ons huidige tijdsbeeld bepalen. Door haar persoonlijke ervaringen weet Isa Hoes als geen ander hoe ze ontroering overbrengt aan een groot publiek. Dit maakt dat deze bundel je raakt en niet meer loslaat. (uitgever)

Met bijdragen van onder anderen Sonja Barend, Sacha de Boer, Aaf Brandt Corstius, Lola Brood, Daphne Bunskoek, Renate Dorrestein, Maryam Hassouni, Astrid Joosten, Myrthe van der Meer, Hadewych Minis, Liesbeth Staats, Marianne Thieme, Inez Weski en Eva van de Wijdeven.

Isa Hoes (1967) is actrice en scenariste. In 2013 brak ze door als schrijfster met het boek Toen ik je zag, over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 overleed. Van dit boek werden inmiddels ruim 300.000 exemplaren verkocht.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.