Fraaie jubileumeditie van Jeroen Brouwers’ ‘Bezonken rood’

Next Post
Previous Post

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Jeroen Brouwers komt uitgeverij Atlas Contact met een bijzondere bibliofiele uitgave van ‘Bezonken rood’. Een luxe gebonden editie, halflinnen band, rood op snee.

• Jeroen Brouwers
Bezonken rood – Jubileumeditie
Atlas Contact, april 2020
9789025459383, gebonden, 168 pagina’s, € 49,99

o.a. te koop via bol.com >>

Deze bibliofiele uitgave wordt aangevuld met een nieuw essay, waarin Jeroen Brouwers terugkijkt op de ontvangst van ‘Bezonken rood’ en de polemiek van destijds met Rudy Kousbroek en anderen.

Vrij Nederland schreef bijna veertig jaar geleden: “Dit is wat Brouwers in Bezonken rood is gelukt: schrijven over het vergankelijke op een onvergankelijke manier.’ En met dat “onvergankelijk’ is niets te veel gezegd: het boek werd door de critici vrijwel unaniem lovend besproken, er verschenen vertalingen in Frankrijk, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Zwitserland, Noorwegen, Zweden, Polen, Portugal, Turkije en Servië. Bovendien werd “Bezonken rood’ in 1995 in Parijs bekroond met de prestigieuze Prix Femina l’étranger. Vorig jaar verscheen de vijftigste druk van dit magnifieke boek, een van de mooiste moeder-zoon romans uit de Nederlandse literatuur. (uitgever)

Naast de bibliofiele uitgave verschijnt tegelijkertijd ook een mooie paperback-editie voor een vriendelijker prijs, €19,99. info/bestel

Cliënt E. BuskenIn februari verscheen de nieuwste roman van Jeroen Brouwers Cliënt E. Busken.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.