Eppo Doeve, ontwerper en illustrator, in de serie ‘ter herinnering’

Next Post
Previous Post

elsevier-doeve-2013Jop Euwijk (samenst.)
Eppo Doeve – ter herinnering 1907-1981

Reed Business / Elsevier, mei 2013

softcover, 100 pagina’s, 26,5 x 20 cm
ISBN 9789035251236, verkoopprijs € 8,95

[o.a. te koop bij bol.com]

Van 14 juni tot en met 14 juli 2013 is er een grote overzichtstentoonstelling van het werk van ontwerper, schilder, tekenaar en boekbandontwerper Eppo Doeve te bewonderen in kunstenaarssociëteit Arti et Amcitiae in Amsterdam.

Ter gelegenheid van die overzichtstentoonstelling verschijnt bij Elsevier een speciale uitgave over Eppo Doeve, samengesteld en geschreven door Doeve-kenner Jop Euwijk. Deze uitgave bevat niet alleen een ruim geïllustreerd biografisch portret van de kunstenaar, maar ook vele tientallen afbeeldingen van het werk van Doeve, waarbij alle genres aan bod komen.

Ter Herinnering Eppo Doeve (1907-1981) geeft een overzicht van het leven en oeuvre van deze duivelskunstenaar, die tot zijn dood voor Elsevier tekende. In ruim 100 pagina’s krijgt u een beeld van de man die alles kon wat hij wilde, en alles wilde wat hij kon. Behalve een prachtige geïllustreerde biografie bevat deze uitgave, die is samengesteld door Doeve-kenner Jop Euwijk, een groot aantal reproducties van zijn beste werk. Ter Herinnering Eppo Doeve (1907-1981) biedt jong en oud de kans om deze kunstenaar te (her)ontdekken.

Eppo Doeve was een bekende en veelzijdige tekenaar. Geen techniek liet hij onberoerd en hij waagde zich aan vrijwel alle grafische uitingen. De autodidact maakte alles; van boekillustraties en reclametekeningen tot politieke spotprenten en van affiches tot bankbiljetten.

Tentoonstellingen – ‘Crisis in het Persmuseum’ is een tentoonstelling met politieke tekeningen van Eppo Doeve over de Nederlandse economie van 1932 tot 1981, te zien van 28 maart t/m 1 september 2013 in het Persmuseum in Amsterdam. De expositie vormt een prelude op de grote overzichtstentoonstelling die het Persmuseum van 14 juni t/m 14 juli 2013 organiseert in Arti et Amicitiae in Amsterdam.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.