‘Een zaak van evenwicht’ – 150 jaar boekhandel Broekhuis

Next Post
Previous Post

Boekhandel Broekhuis maakt al 150 jaar onderdeel uit van het Twentse cultuurlandschap. Op 7 februari 1868 startte de van oorsprong Hengelose boekhandel haar activiteiten. Nu zijn er vestigingen in Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal.

Als een van de onderdelen van de jubileumviering beschreef auteur Joep Scheffer de geschiedenis van de Twentse boekhandel. Aan de hand van de vijf eigenaren die Broekhuis in eigendom mogen hebben wordt de lezer meegenomen door 150 jaar Twentse geschiedenis.

Op 12 februari werd het jubileumboek ‘Een zaak van evenwicht’ gepresenteerd in een stampvolle Hengelose Schouwburg aan de vier burgemeesters van Hengelo, Almelo, Enschede en Oldenzaal.

Joep Scheffer
Een zaak van evenwicht
• jubileumboek 150 jaar boekhandel Broekhuis
gebonden in linnen band, met stofomslag
Broekhuis, februari 2018, € 15,00
| bestel bij boekhandel Broekhuis

 

De Boekenbaron – Bij de start van het jubileumjaar rond 150 jaar boekhandel Broekhuis verscheen ‘De boekenbaron’, een beknopte biografie van Gerard van der Maar, de in 2007 overleden vorige directeur-eigenaar van de Twentse firma.

Het boekje bevat gedeelten uit het in februari verschenen jubileumboek ‘Een zaak van evenwicht’ van Joep Scheffer.

Het boekje heeft de vorm van een Literair Juweeltje, de befaamde reeks kleine gebonden boekjes die wordt uitgegeven door B for Books. Opmaak en lettertype zijn identiek aan de boekjes uit die reeks. De omvang is 64 pagina’s en wie vanaf 15 euro koopt krijgt De Boekenbaron gratis mee.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.