‘Een Schiedamse jongen’ – uitgave bij de 80ste verjaardag van Maarten Biesheuvel

Next Post
Previous Post

J.M.A. Biesheuvel
Een Schiedamse jongen

Scriptum, mei 2019
ISBN 9789463191630, hardcover, 280 pagina’s, € 18,99

o.a. te koop via bol.com >>


Op 23 mei wordt schrijver Maarten Biesheuvel tachtig jaar. De Schiedamse uitgeverij Scriptum brengt ter gelegenheid hiervan een boek uit met verhalen van Biesheuvel, die spelen in Schiedam, de stad waar Maarten Biesheuvel werd geboren en waar hij opgroeide.

Maartens verhalen die spelen in Schiedam zijn voor deze bundel gekozen uit zijn Verzameld Werk en zo ge­­rangschikt dat er een autobiografische schets van zijn jongensjaren ontstaat. Daarnaast bevat dit boek een feitelijke biografie over Biesheuvels kinder- en jongerenjaren in Schiedam.

Schrijver Maarten Biesheuvel wordt op 23 mei 1939 geboren aan de Vlaardingerdijk in Schiedam. Nadat het huis is getroffen bij een bombardement, bedoeld voor de scheepswerven in de nabijheid, verhuist het gezin naar het Van ’t Hoffplein. Van west naar oost. Daar gaat kleine Maarten – thuis Martie genoemd – naar de kleuterschool en lagere school. Aansluitend gaat hij in Vlaardingen naar het Christelijk Lyceum. Waar hij ­debuteert als schrijver in de schoolkrant.

Als hij zestien is, wordt hij zeeman, maar enkele jaren later keert hij terug naar huis en daarmee ook naar school. Op het Stedelijk Gymnasium ontmoet hij Eva Gütlich. Na zijn eindexamen gaat Maarten in dienst en daarna in Leiden rechten studeren.

 

>> Enkele boeken van Maarten Biesheuvel bij bol.com, waaronder de prachtige uitgave van zijn Verzamelde verhalen, verzorgd door uitgeverij Van Oorschot (drie gebonden delen in cassette, 2760 pagina’s).

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.