‘Een blijvend bezit’ – Het mooiste uit de klassieke literatuur

Next Post
Previous Post

 


Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de Baskerville Serie én het 60-jarig bestaan van de uitgeverij verschijnt nu een bloemlezing van het mooiste uit de oudheid, met teksten van onder meer Ovidius, Homerus en Euripides.

• Diverse auteurs
Een blijvend bezit
Het mooiste uit de klassieke literatuur
Athenaeum, september 2022
9789025315849, hardcover, 320 pagina’s, € 29,99

<< o.a. te koop via bol.com >>

De literatuur van de klassieke oudheid bevat vele schatten. Poëtisch, aangrijpend, dramatisch, beeldend, filosofisch: het is een mer à boire voor kenners en voor leken. De overgeleverde teksten zijn voor een groot deel verzameld in de Baskerville Serie, sinds 1972 uitgebracht door Athenaeum-Polak & Van Gennep. Ter gelegenheid van het jubileum van deze reeks én het zestigjarig bestaan van de uitgeverij verschijnt nu een bloemlezing van het mooiste uit de oudheid, met teksten van onder meer Ovidius, Homerus en Euripides.

Vertaler, redacteur en recensent Emilia Menkveld en vertaler en docent Vincent Hunink verzamelden de meest toonaangevende, de invloedrijkste, de indrukwekkendste passages en lichten die toe in deze gulle bloemlezing: het mooiste van toen voor lezers van nu.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.