‘Dubbellevens’ – biografie van de Vlaamse schrijver Ward Ruyslinck

Next Post
Previous Post

Frits de Vries schreef de biografie van een van de populairste schrijvers die het Nederlandse taalgebied ooit heeft voortgebracht: Ward Ruyslinck (1929-2014).

• Frits de Vries
Dubbellevens
Ward Ruyslinck biografie
Prominent, april 2020
9789492395337, hardcover, 620 pagina’s, € 39,95

o.a. te koop via bol.com >>


In Dubbellevens neemt Frits de Vries de lezer mee op zijn zoektocht naar de levens van Ward Ruyslinck, wiens echte naam Raymond de Belser was. Hij beschrijft de dramatische gebeurtenissen in het leven van deze dualistische mens die gekweld werd door angsten en traumatische oorlogservaringen.

Ward Ruyslinck was een van de meest gelezen en bestverkopende schrijvers van zijn tijd. Raymond de Belser was een bescheiden ambtenaar in dienst van de stad Antwerpen, werkzaam bij het Museum Plantin-Moretus.
Ward Ruyslinck was als schrijver vrij en openhartig, bijna exhibitionistisch, maar als Raymond de Belser in het dagelijks leven een stille, angstige man die zich het liefst achter de gordijnen verborg.

De auteur ir. Frits de Vries (1942), van huis uit chemisch technologisch onderzoeker, heeft zich sinds het overlijden van Ward Ruyslinck volledig gericht op het schrijven van diens biografie. Naast het boek is er een website in de lucht gekomen met achtergrondinformatie, zoals een persoonsregister, de lijsten van geraadpleegde archieven en bibliotheken en een uitgebreide bibliografie. Aangevuld met film- en geluidsfragmenten [zie website wardruyslinck.nl].

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.