Dick Bruna opgenomen in reeks ‘The Illustrators’ van de Engelse uitgever Thames & Hudson

Next Post
Previous Post

Een biografische schets van Dick Bruna, boordevol foto’s, vroege tekeningen, schetsen, illustraties, boekomslagen en kunstwerken, inclusief niet eerder vertoond materiaal uit zijn privé-archief.

• Bruce Ingman, Ramona Reihill
Dick Bruna
Mercis Publishing, mei 2020
9789056478438, hardcover, 112 pagina’s, € 19,95

o.a. te koop via bol.com >>

‘The Illustrators’ is een serie van de Engelse uitgever Thames & Hudson. In elk deel wordt het werk en leven van een belangrijke illustrator uitgelicht; om hun werk te vieren en nieuwe generaties te inspireren. Eind mei verschijnt de Engelse versie, maar de Nederlandstalige versie is nu al te koop.

Al drie generaties zijn opgegroeid met het werk van Dick Bruna. Wat is het dat zijn werk zo krachtig en geliefd maakt? De auteurs van dit boek vatten het als volgt samen: “En daarmee raken we de kern: de gong van Matisse, de vuistslag van Cassandre en de menselijkheid van Bruna.”

Bekroond schrijver en illustrator Bruce Ingman kijkt met een internationale blik naar het leven en werk van Dick Bruna. Ingman is tevens hoofd van de masteropleiding Children’s Book Illustration aan Goldsmiths, University of London. Ramona Reihill heeft jarenlang gewerkt als kinderboekenredacteur, onder andere bij de Engelse uitgever van de nijntje-boeken. Samen schreven zij een boek waarin alle facetten van Dick Bruna’s leven en werk aan bod komen. Aan de hand van uniek materiaal uit Bruna’s privé-archief werpt het nieuw licht op een leven dat geheel in het teken stond van kunst, van zijn veelgeprezen ontwerpen voor posters en boekomslagen tot zijn geliefde creatie nijntje.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.