De Sneeuwman van Raymond Briggs laat al 40 jaar ons hart smelten…

Next Post
Previous Post

Het prentenboek The Snowman, getekend door de Engelse illustrator Raymond Briggs, verscheen in 1978. De tekeningen vertellen het verhaal van een vriendschap tussen een jongetje en zijn sneeuwpop.

Het was vooral de animatiefilm die in 1982 werd gemaakt van het boek die The Snowman zo mateloos populair maakte. Nog steeds is voor veel mensen, jong en oud, Kerst niet compleet zonder weer genoten te hebben van The Snowman.

“I remember that winter because it had brought the heaviest snow I had ever seen. Snow had fallen steadily all night long and in the morning I woke in a room filled with light and silence, the whole world seemed to be held in a dream-like stillness. It was a magical day… and it was on that day I made The Snowman.”

De sneeuwman
> De Sneeuwman
Uitgeverij Rubinstein heeft het klassieke prentenboek vanwege de veertigste verjaardag in een mooie feestelijke editie uitgebracht. Met een stans in de cover, zilverfolie, en een nieuwe illustratie is dit een uitgave om hebberig van te worden.

Het verhaal van de Sneeuwman
> Het verhaal van de Sneeuwman
Naast het prentenboek wordt nu ook voor het eerst in 40 jaar het verhaal over James en de Sneeuwman uitgebracht in een 160 pagina’s tellend leesboek. Het werd geschreven door de geliefde kinderboekenauteur Michael Morpurgo, die al meer dan 130 boeken schreef en vele prijzen won.

 

>> Beide boeken zijn o.a. te koop bij bol.com 

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.