De kleine Couperus – Levenskunst volgens de excentrieke schrijver

Next Post
Previous Post

30 januari 2020 | In de serie ‘Kleine Boekjes – Grote Inzichten’ van uitgeverij Atlas Contact is een deeltje verschenen met ‘levenslessen’ van Louis Couperus.

• Rémon van Gemeren
De kleine Couperus
Levenskunst volgens de excentrieke schrijver
Atlas Contact, januari 2020
9789045039640, hardcover, 96 pagina’s, € 11,99

o.a. te koop via bol.com >>


Louis Couperus (1863-1923), auteur van Eline Vere, De stille kracht en Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan, behoort tot de grootste schrijvers uit onze geschiedenis. Minder bekend is dat hij ons nog steeds veel te leren heeft over wie we zijn en hoe we kunnen leven in een wereld die onoverzichtelijk en ongrijpbaar is. Zijn biograaf Rémon van Gemeren maakt een rondreis door Europa langs plaatsen die voor Couperus belangrijk zijn geweest, zoals Nice, Florence, Rome en München. Hij vertelt hierbij over het leven en werk van Couperus en legt uit hoe de mondaine, excentrieke schrijver telkens weer een antwoord zoekt op het vraagstuk van de wezenlijke menselijke tragiek: hoe om te gaan met het gegeven dat we meer willen dan we ooit kunnen krijgen? Couperus blijkt een bijzondere inspiratie voor nuchtere levenskunst. (uitgever)

Kleine boekjes - grote inzichten 1 - De kleine Multatuli . Kleine boekjes - grote inzichten 1 - De kleine Kafka

In mei verschijnen nog twee aan literatuur gewijde deeltjes: De kleine Multatuli en De kleine Kafka. Kijk hier voor meer deeltjes in de reeks Kleine Boekjes – Grote Inzichten.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.