‘De klassieke wereld in 52 ontdekkingen’ wint de Homerusprijs 2019

Next Post
Previous Post

27 maart 2019 | Leonard Rutgers heeft met ‘De klassieke wereld in 52 ontdekkingen’ de tiende Homerusprijs gewonnen. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Homerusdag op 13 april, in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.

Leonard Rutgers
De klassieke wereld in 52 ontdekkingen
Balans, 2018
o.a. te koop via bol.com >>

 

“Leonard Rutgers laat in De klassieke wereld in 52 ontdekkingen zien dat verbindingen tussen de oudheid en het heden in velerlei vormen en op onverwachtse plaatsen opduiken, voor wie ze maar herkent. De 52 columns waaruit deze bundel bestaat, verschenen eerder in Het Financieele Dagblad. Zo vonden Rutgers goed geschreven en erudiete observaties een publiek ver buiten de universiteitsmuren en de bekende kringen der oudheidliefhebbers.”, aldus de jury.

Het Nederlands Klassiek Verbond beloont met de Homerusprijs het boek dat het beste een brug weet te slaan tussen de klassieke oudheid en het heden.

De andere genomineerden waren:

Jury – De jury bestond uit Rosa van Gool, journalist en publicist, Maarten Asscher, schrijver en voormalig uitgever en boekhandelaar, en Arjen van Veelen, schrijver, columnist en winnaar van de Homerusprijs 2017.

  • Homerusprijs | site | wikipedia | berichten
    voor boek dat het beste een brug slaat tussen de Klassieke Oudheid en het heden

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.