‘De Hermansnacht’ bij VPRO radio

Next Post
Previous Post

otterspeer-wfhbio1-2013-211 oktober 2013In november verschijnt: ‘De mislukkingskunstenaar’, het eerste deel van de biografie van Willem Frederik Hermans, van historicus en letterkundige Willem Otterspeer.

In de nacht van vrijdag 18 oktober op zaterdag 19 oktober zendt de VPRO De Hermansnacht uit, van 02:02 tot 07.00 uur op Radio 1. De hele nacht wordt onderzocht wat voor een schrijver Hermans was. Wat zijn drijfveren en frustraties waren, en vooral ook hoe ver zijn invloed vandaag de dag nog reikt. Heeft hij nog betekenis? En verdient zijn werk een tweede leven? En wat staat er eigenlijk in die biografie?

Aan de hand van archiefmateriaal waarin de schrijver zelf aan het woord komt, praten Wim Brands en Jeroen van Kan de hele nacht met diverse gasten over het geval Hermans.

[ UPDATE – beluister hier de 5 uur lange radio-uitzending ‘De Hermans Nacht’ ]

Hermans op TV
– Cultura24 zendt op 19 en 26 oktober twee interviews met Hermans uit: een aflevering van Boeken aan het woord uit 1962 waarin Jessurun d’Oliveira met Hermans praat over De donkere kamer van Damokles, en een Literaire ontmoetingen uit 1965 met een interview door Andreas Burnier. Te zien zijn ook verfilmingen van Paranoia (Adriaan Ditvoorst, 1967), De blinde fotograaf (Adriaan Ditvoorst, 1973) en De elektriseermachine van Wimshurst (Erik van Zuijlen, 1978). [lees meer]

http://boeken.vpro.nl/artikelen/2013/oktober/wf-hermans-in-beeld.html

UPDATEbeluister hier de 5 uur lange radio-uitzending ‘De Hermans Nacht’

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.