De familie Mann, geschiedenis van een gezin – door Tilmann Lahme

Next Post
Previous Post

Tilmann Lahme 
De familie Mann
Geschiedenis van een gezin
(Vertaling Ria van Hengel)

De Arbeiderspers, mei 2017
ISBN 9789029507332, 480 pagina’s
> hardcover € 39,99 | o.a. te koop bij bol.com

De familie Mann is het prachtig vertelde verhaal van een gezin dat volledig wordt beheerst door de literaire roem van de vader, Thomas Mann. Zijn vrouw Katja zorgt dat hij ongestoord kan werken en schermt hem af voor zijn kinderen. De mooie zoon Klaus wil als schrijver net zo beroemd zijn als zijn vader. Erika, de oudste dochter, bemint net zo hartstochtelijk als ze haat. De schuwe Golo zoekt zijn geluk ver van het gezin. Michael wil een groot musicus worden en vecht tegen jaloezie en overspannen verwachtingen. Vaders lieveling, Elisabeth, praat met dieren en wil de wereld redden. En allemaal roddelen ze over Monika. De broers en zussen experimenteren in de liefde en met drugs, verkwisten het geld van de ouders – en ontwikkelen zich tot serieuze tegenstanders van Hitler. Waarheen het lot hen ook leidt, de gezinsleden blijven elkaar trouw. En ze verraden elkaar. (uitgever)

Tilmann Lahme beschäftigt sich seit Jahren mit der Familie Mann und hat 2009 eine vielgerühmte Golo-Mann-Biographie veröffentlicht. Für ›Die Manns. Geschichte einer Familie‹ hat er die gesamte, in großen Teilen unbekannte Familienkorrespondenz der Manns, die er gemeinsam mit Holger Pils und Kerstin Klein herausgegeben hat, ausgewertet.

over dit boek…

“Die Manns – Geschichte einer Familie” gehört zum Besten, Verlässlichsten und Unterhaltsamsten, was man über die “amazing family” lesen kann. (Deutschlandfunk)

>> meer boeken van/over Thomas Mann bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.