De Diamanten Kogel 2016 is gewonnen door Jan van der Cruysse met Bling bling

Next Post
Previous Post

23 februari 2017 | De vijftiende editie van de De Diamanten Kogel – de Vlaamse prijs voor het beste spannende, oorspronkelijk Nederlandstalige boek – is gewonnen door Jan van der Cruysse met zijn thrillerdebuut ‘Bling bling’ (Davidsfonds).

De uitreiking van De Diamanten Kogel 2016 vond vanavond plaats in het Antwerpse stadhuis.

Van Der Cruysses debuut gaat over een diamantroof op de luchthaven van Delhi, waarna zich een internationaal misdaadverhaal dat uitgroeit tot een wervelwind van bloed en wraak, van de Antwerpse diamantwijk tot de verste uithoeken van de wereld.

Jan Van Der Cruysse, voormalig woordvoerder van Brussels Airport, won in oktober met Bling bling ook al de Hercule Poirotprijs 2016 voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

De vijf kanshebbers voor het winnen van de diamanten trofee waren:

De jury bestond uit Jos van Cann, Eric Diepvens (secretaris), Henri-Floris Jespers (voorzitter), Jürgen Joosten, Alain Sohier en Geert Swaenepoel.

De Diamanten Kogel is een jaarlijkse prijs (een zilveren boksbeugel met 4 diamanten, ontworpen door Wim Delvoye) voor het beste spannende, oorspronkelijk Nederlandstalige boek. De prijs is een initiatief van het Genootschap van Vlaamse Misdaadauteurs (GVM) en wordt sinds 2002 uitgereikt. De Gouden Strop is zijn tegenhanger in Nederland.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.