De correspondentie van Louis Couperus, nieuw licht op deze kosmopolitische schrijver

Next Post
Previous Post

vliet-couperus-2013Louis Couperus, H.T.M. van Vliet (samenst.)
De correspondentie

Uitgeverij Athenaeum-Polak & Van Gennep, juni 2013
gebonden, 1400 pagina’s
ISBN 9789025300203, verkoopprijs € 59,95
[o.a. te koop bij bol.com]

Van H.T.M. van Vliet (1950), onder meer verantwoordelijk voor de indrukwekkende uitgave van de Volledige Werken van Louis Couperus, verschijnt deze maand Couperus’ correspondentie. Een omvangrijk werk, verzameld, ingeleid en van commentaar voorzien door H.T.M. van Vliet

Ondanks zijn hekel aan corresponderen moet Couperus (1863-1923) in zijn leven duizenden brieven, briefkaarten en ansichten hebben verstuurd. Hiervan is het grootste deel verloren gegaan. Na een intensieve speurtocht zijn uiteindelijk ruim 1400 documenten teruggevonden, waarvan meer dan de helft nooit eerder is gepubliceerd. De ontdekte brieven doen nieuw licht schijnen op het werk en de persoonlijkheid van Couperus. Onderhandelingen over het honorarium en de verkoop van de romans, zijn omgang met familie en vrienden en het ontstaan van zijn meesterwerken komen uitgebreid aan bod.
(uitgever, catalogus zomer 2013)

Deze uitgave verschijnt ter gelegenheid van de 150ste geboortedag van Couperus, die zich ontwikkelde tot een van de meest kosmopolitische schrijvers uit onze literatuur.

Dit jaar zal er ook een speciaal feestnummer van ‘Arabesken‘ verschijnen, met als onderwerp: brieven van literaire auteurs en andere kunstenaars aan Louis Couperus.

over dit boek…

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.