De Best Verzorgde Boeken van 2020

Next Post
Previous Post

4 maart 2021 | Uit 267 inzendingen zijn 33 boeken gekozen die zich onderscheiden op het gebied van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaal, druk- en bindwijze en zij behoren daarmee tot de Best Verzorgde Boeken van 2020.

Ondanks coronamaatregelen en het doorschuiven van veel boekproducties is het aantal inzendingen voor De Best Verzorgde Boeken op peil gebleven met 267 inzendingen. 33 boeken uit 2020 hebben zich onderscheiden op het gebied van inhoud, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaal, druk- en bindwijze.

Vier boeken behoren tot de categorie ‘proza, poëzie, graphic novel en kinderboek’:
◦ Jan Cremer – Barbaar op Ibiza (De Bezige Bij ism JEA)
◦ Marek Šindelka – Klimaatverdriet (Das Mag)
◦ Bart Moeyaert en Peter Van den Ende (illustrator) – Het hele leven (Querido)
◦ Jan Paul Schutten en Joris Bijdendijk – Het geheim van de tuin (Gottmer)
De serie De correspondentie van Desiderius Erasmus (uitgeverij Ad. Donker) van 21 delen is één van de zeven informatieve boeken.

Op www.debestverzorgdeboeken.nl is de selectie De Best Verzorgde Boeken 2020 te zien.

De 33 boeken staan traditiegetrouw centraal in de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam. Dan verschijnt tevens de catalogus De Best Verzorgde Boeken | The Best Dutch Book Designs 2020 (€ 31).

De Nederlandse selectie is ingezonden voor de internationale jurering Schönste Bücher aus aller Welt. Op 22 april a.s. wordt bekend of Nederlandse uitgaves in de prijzen zijn gevallen.

De jury bestaat dit jaar uit Yolanda Huntelaar (ontwerper), Michaël Snitker (ontwerper), Martijn Kicken (adviseur bij drukkerij Tielen), Carine van Wijk (directeur Gottmer Uitgevers Groep) en Thomas Castro (conservator Grafische Vormgeving Stedelijk Museum Amsterdam).

  • Best Verzorgde Boeken | site | wikipedia | berichten
    publicaties die zich in het voorgaande jaar hebben onderscheiden door de verzorging van hun vormgeving, typografie, afbeeldingen en grafisch-technische productie

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.