De Best Verzorgde Boeken 2016 – catalogus in 33 edities

Next Post
Previous Post

Haico Beukers, Marga Scholma
The Best Dutch Book Designs 2016 | De Best Verzorgde Boeken 2016

CPNB, september 2017
ISBN 9789059654433
> softcover € 29,50 | bestel

Op 3 maart van dit jaar werd bekendgemaakt welke van de 300 ingezonden boeken door de vakjury waren uitgekozen voor de selectie ‘Best Verzorgde Boeken 2016’. Kijk hier voor de lijst met 33 winnaars.

De boeken worden zoals elk jaar tentoongesteld in het Stedelijk Museum en bij de opening op 29 september 2017 werd ook de catalogus gepresenteerd waarin alle bekroonde boeken zijn beschreven.

Ontwerpers Haico Beukers en Marga Scholma mochten dit jaar de catalogus vormgeven en zij kozen voor een bijzonder concept.

Dit boek representeert 33 winnaars die geen onderlinge rangorde kennen. Immers, alle zijn op hun eigen merites door de jury geselecteerd. Alle verdienen een plaats op het omslag. Dit principe van gelijkwaardigheid is leidend geweest in het ontwerpproces. Om die reden kent deze catalogus 33 uitvoeringen. Iedere winnaar heeft een eigen katern met een foto van het bekroonde boek op de eerste pagina. De katernen wisselen van volgorde, zodat elk op zeker moment het eerste katern is, daarmee het omslag van de catalogus vormt en dus het bekroonde boek het omslag siert.

 

>>> meer edities van De Best Verzorgde Boeken bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.