De 65e Brusselmans: ‘Poppy en Eddie’ – een liefdesroman

Next Post
Previous Post

brusselmans-poppy-2014Herman Brusselmans
Poppy en Eddie

Uitgeverij Prometheus Bert Bakker, februari 2014 (20/02)
Paperback, 272 pagina’s
ISBN 9789044625905, verkoopprijs € 17,95
[o.a. te koop bij bol.com]

Herman Brusselmans verwerkt de ziekte van zijn ex-vrouw Tania De Metsenaere in zijn nieuwe roman “Poppy en Eddie”. In zijn nieuwe boek – de 65e (!) Brusselmans kan omschreven worden als een semiautobiografie en een liefdesroman – heeft de schrijver het openlijk over het feit dat er vorig jaar borstkanker bij haar werd vastgesteld.

In deze semiautobiografie, die hangt en wurgt tussen fantasie en werkelijkheid, voert Herman Brusselmans een aantal personages op van wie de lezer het op de heupen krijgt, met wie hij sympathiseert, die hij graag nooit of ooit tegen het lijf zou lopen, en van wie hij zich afvraagt: bestaan ze werkelijk? Op deze vraag kan alleen de schrijver antwoorden, en dat doet hij in vloeiende zinnen en doorgrondelijke woorden, en in een stijl die Brusselmans heeft gemaakt tot de enige stilist in zijn eigen klasse.

De belangrijkste personages van allemaal zijn echter van vlees en bloed; het zijn het ik-personage, en Poppy en Eddie, zonder wie het ik-personage niet zou functioneren. Als de enige echte Poppy iets overkomt wat je niemand zou toewensen is het aan Herman Brusselmans en Eddie om haar bij te staan tot ze weer de gezonde vrouw zal worden die in de ogen van haar geliefden niet alleen onvervangbaar is maar evengoed uniek, prachtig, en voor altijd eeuwig.
(uitgever)

over dit boek…

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.