‘Dagboek van een vreemdeling in Parijs’ – Curzio Malaparte

Next Post
Previous Post

malaparte-dagboek-2014Curzio Malaparte
Dagboek van een vreemdeling in Parijs

Uitgeverij De Arbeiderspers, september 2014
Paperback, 308 pagina’s
ISBN 9789029589543, verkoopprijs € 29,95
[o.a. te koop bij bol.com + leesfragment]

Curzio Malaparte ((pseudoniem van Kurt Ericht Suckert 1898-1957), zoon van een Italiaanse moeder en een Duitse vader, was diplomaat, schrijver en journalist.

Bekende romans van zijn hand zijn Kaputt en De huid. Evenals deze romans is ook het nu verschenen dagboek vertaald door Jan van der haar. Het wordt uitgegeven in de reeks Privé-domein (nr. 279).

Malapartes dagboek beschrijft zijn leven in het naoorlogse Parijs (1947-1949). Hoewel hij wegens zijn fascistische verleden door sommige Parijzenaars met een scheef oog wordt aangekeken, stort hij zich vol overgave in het milieu rond beroemde Franse intellectuelen en kunstenaars als Camus, Gide, Sartre en Picasso. Geholpen door de geografische afstand blikt hij kritisch terug op zijn leven in Italië en de Tweede Wereldoorlog. (uitgever)

over dit boek…

Boekpresentatie – Op 26 september om 20.00 uur werd ‘Dagboek van een vreemdeling in Parijs’ van Curzio Malaparte gepresenteerd in het Italiaans Cultureel Instituut te Amsterdam, m.m.v. Tom Lanoye en Joris van Casteren.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.