Campert Compact – vierde deel in de reeks ‘gedundrukt door Van Oorschot’

Next Post
Previous Post

campert-compact-2016Remco Campert, Mirjam van Hengel (samenst.)
Campert Compact

Van Oorschot, oktober 2016
320 pagina’s
> gebonden € 24,99 | bestel 

Na Simon Carmiggelt, Annie M.G. Schmidt en Marga Minco verschijnt als vierde deel in de succesvolle reeks ‘gedundrukt door Van Oorschot’ deze uitgave met een keuze uit Camperts gedichten, verhalen, columns en autobiografische teksten.

In de afgelopen halve eeuw groeide Remco Campert (1929) uit tot een van onze meest geliefde schrijvers. Meer dan honderd verhalen publiceerde hij, zo’n vijftien romans en novellen, honderden columns, cursiefjes, autobiografische notities en minstens zo veel gedichten. Campert werd een meester in ieder genre: de dichter van de subtiele waarneming, de columnist van de droge humor, de verhalenverteller met het oog voor zowel de schoonheid als de absurditeit van het dagelijks leven. Verstaanbaar, ontroerend, melancholiek met een broodnodige korst van somberheid en relativering.

De selectie voor deze bundel werd gemaakt door Mirjam van Hengel, die sinds 2015 werkt aan de biografie van Remco Campert.

Remco Campert ontving onder meer de Reina Prinsen Geerligsprijs, de Poëzieprijs van de gemeente Amsterdam, de Jan Campertprijs, de P.C. Hooftprijs en De Gouden Ganzenveer. In 2015 werd hij bekroond met de Prijs der Nederlandse Letteren.

campert-compleet-2004

 

Veel meer Campert in Campert compleet, drie delen in cassette: De gedichten | De romans en novellen | De verhalen.

 

 

Zie ook…

carmiggelt-gedundrukt-2013schmidt-dun-2014minco-dundruk-2015

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.