C.C.S. Croneprijs 2016 voor Wessel te Gussinklo

Next Post
Previous Post

20-12-2016 | De C.C.S. Croneprijs, de literatuurprijs van de stad Utrecht, is dit jaar toegekend aan schrijver Wessel te Gussinklo (1941). Dat maakte het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht vandaag bekend. De C.C.S. Croneprijs is een oeuvreprijs die om de twee jaar wordt uitgereikt. De winnaar ontvangt 10.000 euro.

Te Gussinklo heeft sinds zijn debuut in 1986 een indrukwekkend oeuvre geschreven dat behoort tot de top van de Nederlandse literatuur (jury).

Wessel te Gussinklo werd geboren in Utrecht, studeerde psychologie in Utrecht en Zürich. Rond zijn twintigste begon hij met schrijven. In de twintig jaar hierna verschenen een novelle en diverse essaybundels. Pas in 2014 kwam er weer een nieuwe roman: Zeer helder licht. In de roman leidt Te Gussinklo ons naar het Utrecht van de jaren zeventig.

De jury bestond dit jaar uit Anneke van Dijk (voormalig organisator Nacht van de Poëzie), Sandra van Doorn (eigenaar Broese Boekverkopers) en Robert Dorsman (literair vertaler uit het Afrikaans en Engels).

De C.C.S. Croneprijs is eerder uitgereikt aan Manon Uphoff, Ronald Giphart, Arthur Japin, Ingmar Heytze, Guillaume van der Graft, Stephan Enter en Esther Jansma.

  • C.C.S. Croneprijs – gemeentelijke literatuurprijs voor auteurs uit de stad Utrecht of regio

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.