Boudien de Vries kreeg professor Van Winterprijs uitgereikt voor haar boek ‘Een stad vol lezers’

Next Post
Previous Post

5 november 2013 – De professor Van Winterprijs voor de beste publicatie op het gebied van lokale en regionale geschiedenis is dit jaar op 4 november in Haarlem uitgereikt aan Boudien de Vries. Zij kreeg deze prijs voor haar boek Een stad vol lezers, leescultuur in de Negentiende eeuw.

vries-stad-2011Boudien de Vries onderzoekt in Een stad vol lezers de sociale en levensbeschouwelijke achtergronden van uiteenlopende groepen lezers in Haarlem in de negentiende eeuw. Ze beschrijft welke lectuur werd gelezen en in welke mate dit werd gedaan, van nu nog bekende negentiende-eeuwse auteurs als Beets en Couperus tot destijds beroemde maar nu volslagen vergeten schrijvers.

De prijsuitreiking vond plaats in de voormalige Norbertijnenkapel van het Noord-Hollands Archief in Haarlem. Een lezing van prof. dr. Marita Mathijsen luisterde de uitreiking op.

Juryvoorzitter Prof. dr. Maarten van Duyvendak noemde Een stad vol lezers

een ode aan de lezer, de uitgever, de boekhandel en de bibliotheek. Boudien beschikt over een vaardige pen en weet de lezer van begin tot eind te boeien.

De Professor van Winterprijs, bestaande uit een bedrag van 3500 euro, is een tweejaarlijkse prijs, die wordt mogelijk gemaakt door het Professor van Winterfonds.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.