Boudewijn Büch-prijs 2015 voor Atte Jongstra

Next Post
Previous Post

1 oktober 2015 – De Boudewijn Büch-prijs 2015 is toegekend aan Atte Jongstra (Terwispel, 1956), wiens rijke oeuvre een pleidooi is voor de fantasie en een groot eerbetoon aan het antiquariaat.

Uit het juryrapport:

vanaf zijn debuut met de avontuurlijke archiefreis De Multatulianen uit 1985 tot en met zijn roman Worst uit 2014 stroomt het werk van Atte Jongstra over van kennis, verhalen, voetnoten en geheimen die ontleend zijn aan archieven en boekenverzamelingen, aan die hele prachtwereld van antiquarische en soms vergeten boeken. Zijn beroemd geworden personage Henry II Fix is zelfs helemaal opgebouwd uit archivistische en antiquarische eigenschappen. De belezenheid van deze fantasierijke schrijver staat volgens de jury op de meest directe wijze in verbinding met de wereld van het antiquarische boek, die de ware en onuitputtelijke bron is voor de verbeeldingswereld die hij ons in zijn literaire werk voorschotelt.

De Boudewijn Büch-prijs wordt uitgereikt op zaterdag 21 november 2015 in Raadhuis de Paauw te Wassenaar. Aansluitend vindt de Boudewijn Büch-lezing plaats die zal worden uitgesproken door Diederik van Vleuten.

Boudewijn Büch-prijs
De Boudewijn Büch-prijs is bestemd voor degene die er het best in geslaagd is om een breed publiek voor het antiquarische boek te interesseren. De prijs werd eerder uitgereikt aan:

Deventer Boekenmarkt (2014)
Redmond O’Hanlon (2013)
Gerrit Komrij (2012)
Diederik van Vleuten (2011)

boeken van Atte Jongstra bij bol.com

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.