‘Book Designers from the Netherlands’ – een uitgeefproject van Brigitte Schuster

Next Post
Previous Post

[vimeo]http://vimeo.com/76883889[/vimeo]

Brigitte Schuster, een grafisch ontwerpster, momenteel gevestigd in Zwitserland, is bezig om met behulp van crowdfunding voldoende geld bijeen te brengen voor het uitgeven van haar boek: Book Designers from the Netherlands. Het boek bevat interviews met dertien vooraanstaande hedendaagse Nederlandse boekontwerpers en het streven is om het boek in april 2014 te laten verschijnen.

Tussen 2010 en 2013 interviewde Brigitte Schuster dertien boekontwerpers uit Nederland: Joost Grootens, Karen Polder, Ron van Roon, Françoise Berserik, Armand Mevis, Walter Nikkels, Hansje van Halem, Robbert en Oscar Schrover, Caroline de Lint, Bram de Does, Tessa van der Waals en Adriaan de Jonge.

Schuster-designers-2014

Liefhebbers van boekdesign, typografie, grafische vormgeving, e.d. kunnen het project ondersteunen door het vooraf bestellen van een eigen exemplaar, waarvoor zij als extra fragmenten zullen ontvangen uit de opgenomen interviews.

Het boek van 300 pagina’s krijgt een voorwoord van Mathieu Lommen, het zal worden gedrukt bij Lenoirschuring en wordt op 9 mei 2014 gepresenteerd bij Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

over dit boek…

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.