Boekpresentatie biografie Theun de Vries

Next Post
Previous Post

15 augustus 2013perry-revolte-2013 De biografie van schrijver Theun de Vries, ‘Revolte is leven’, wordt op donderdag 29 augustus 2013 gepresenteerd in het Letterkundig Museum. Geert Mak en Pieter Boskma zullen de eerste exemplaren in ontvangst nemen. Joop Hart geeft een korte lezing over De Vries’ bibliotheek.

Theun de Vries (1907-2005) schreef gedurende zijn leven een zeer omvangrijk oeuvre bij elkaar. Romans, verhalen, gedichten, essays, hoorspelen, vertalingen, kritieken, biografieën en meer. Ook was hij het boegbeeld van de Communistische Partij van Nederland en jarenlang een graag geziene gast in de landen achter het IJzeren Gordijn. In Moskou defileerde hij langs de baar van Stalin, in Peking schudde hij de hand van Mao Zedong en in Havana vierde hij samen met Fidel Castro en diens supporters de verjaardag van de Cubaanse revolutie.

Acht jaar na De Vries’ overlijden overziet historicus en biograaf Jos Perry voor het eerst leven en werk van een geëngageerd, gedreven schrijver als geheel. De rode draad is de vraag hoe de literator en de wereldverbeteraar in hem elkaar in de weg zaten – en hoe zij elkaar inspireerden.

Perry’s biografie ‘Revolte is leven’ wordt op donderdag 29 augustus 2013 om 16.00 uur gepresenteerd in het Letterkundig Museum. U bent van harte welkom deze boekpresentatie bij te wonen (aanmelden aanbevolen).

Ter gelegenheid van deze presentatie van Revolte is leven wijdt het Letterkundig Museum een kleine tentoonstelling aan het leven en werk van Theun de Vries.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.