Boekensalon over de Amsterdamse Stadsdrukkerij

Next Post
Previous Post

gevelsteen-stadsdrukkerij-amserdam-2

Tijdens de Boekensalon van donderdag 27 november 2014 in het Museumcafé van de Bijzondere Collecties vertelt Hans Moolenbel over de geschiedenis van de Amsterdamse Stadsdrukkerij.

Geschiedenis te boek – Van 1735 tot 2002 beschikte Amsterdam over een eigen Stadsdrukkerij. In 2012, bij de ontruiming van het bedrijfspand aan de Voormalige Stadstimmertuin, werden in de kelder unieke documenten en drukkersmaterialen aangetroffen, waaronder koperplaten uit de zeventiende en achttiende eeuw.
De gegraveerde platen, onder meer gebruikt voor het drukken van stadskaarten, maken deel uit van het rijke archiefmateriaal dat Hans Moolenbel gebruikt heeft voor zijn boek Gedrukt voor de stad. De geschiedenis van de Stadsdrukkerij Amsterdam.

Interview – Auteur Hans Moolenbel wordt geïnterviewd door Jos van Waterschoot. Aan de hand van beelden, anekdotes en verhalen nemen de auteur en de interviewer u mee op een reis door de tijd.

Drukpersdemonstratie – Tijdens deze Boekensalon verzorgt grafisch vormgever en margedrukker Sander Pinkse een demonstratie drukken op een handpers.

Boekensalon – donderdag 27 november, 16.30 –19.00 uur.
Bijzondere Collecties, Museumcafé, Oude Turfmarkt 129, Amsterdam.

moolenbel-stadsdrukkerij-2014BOEK
Hans Moolenbel, Gedrukt voor de stad. De geschiedenis van de Stadsdrukkerij Amsterdam, Uitgeverij Bas Lubberhuizen, 2014. ISBN 9789059373815. Vormgeving Sander Pinkse Boekproductie. 232 pagina’s, gebonden, ca. 300 afbeeldingen in kleur. Prijs € 34,95.

[lees meer] – [bestel]

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.