‘Boeken, thee en troost’ van Japanse schrijver Hika Harada gaat over de liefde voor boeken

Next Post
Previous Post

 


Een hartverwarmende roman uit Japan over een tweedehandsboekwinkel in Tokio.

• Hika Harada
Boeken, thee en troost
Ambo | Anthos, mei 2024
9789026362415, hardcover,
272 pagina’s, € 23,99

<< bestel bij boekhandel Libris of Bol. >>

Takashima, een boekwinkeltje, ligt in een bijzondere wijk in Tokio met universiteiten, uitgevers, bibliotheken, cafés en restaurants, en ook veel tweedehandsboekwinkels.

Een jaar was de boekhandel gesloten na de dood van de eigenaar Jiro. Zijn zus Sango is naar Tokio verhuisd om de winkel te runnen, al heeft ze geen ervaring. Maar gelukkig krijgt ze hulp van haar buren en van haar nicht, Mikiki. Mikiki ziet direct dat Sango niet over een koopmansgeest beschikt: ze gaf een klant gratis thee en sushi.

Mikiki besluit Sango te helpen en de diverse klanten van boekenadvies te voorzien. Al snel ontdekt ze dat ze de unieke gave heeft hét perfecte boek aan te raden. Maar is dit wat ze werkelijk wil in het leven? Ondertussen heeft Sango zo haar eigen problemen: kiest ze voor de liefde of voor de boekhandel?

Boeken, thee en troost is een warm verhaal uit Japan over het volgen van je hart.

Hika Harada (1970) werd geboren in de prefectuur Kanagawa, ten zuiden van Tokio. Ze heeft meerdere romans op haar naam staan, eerder verscheen van haar Sparen voor geluk in Nederlandse vertaling.

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.