Bleib gesund! – brieven van Heere Heeresma

Next Post
Previous Post

heeresma-briven-2015Heere Heeresma, Hein Aalders (samenst.)
Bleib gesund!
brieven

Uitgeverij De Arbeiderspers, december 2015
Paperback, 352 pagina’s
ISBN 9789029504720, verkoopprijs € 24,99
(o.a. te koop bij bol.com)
ook als e-book beschikbaar

Heere Heeresma (1932-2011), groeide op in Amsterdam-Zuid en werd in de jaren zestig en zeventig bekend door veelgelezen romans als Een dagje naar het strand, Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp en Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming.

Van de deftige kringen en officiële instanties in de letteren hield hij zich verre. Voortdurend voer hij zijn eigen, grillige, vaak tegendraadse koers, laverend tussen schrijnend en hilarisch, maar altijd honderd procent Heeresma.

Al tijdens zijn leven waren er plannen om de correspondentie van Heeresma uit te geven. Zijn epistels waren befaamd bij vriend en vijand – en vijanden had hij. Voor het eerst verschijnt er nu een bloemlezing die heel zijn leven beslaat.

Hein Aalders, hoofdredacteur van De Parelduiker, presenteert een verzameling brieven die recht doet aan alle aspecten van Heeresma’s bestaan als internaatsjongen, dichter, vriend, familielid, Schriftkenner, beantwoorder van fanmail, minnaar, jager, ritselaar, boze buurman, querulant, familiehistoricus en last but not least schrijver.

over dit boek…

boekpresentatie – Op 1 december wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Spui25 Bleib gesund! gepresenteerd. Tegelijk met De brieven verschijnt een herdruk van “Een jongen uit plan Zuid ’38 – ’46“, deel 1 en 2 gebundeld.

zie ook…

uitgelezen-heeresma-2012In de serie ‘Uitgelezen boeken’ verscheen in 2012 een eresaluut aan deze markante schrijver, met bijdragen van bijna veertig vrienden, familieleden en collega-schrijvers.
A. de Goede, Heere Heeresma, Buitenkant, 2012

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.