Biografiedag: De schrijversbiografie in de kijker

Next Post
Previous Post

Op vrijdag 23 maart 2018 organiseert het Louis Couperus Genootschap een Biografiedag in de Oude Sterrewacht in Leiden onder de titel: ‘Tussen slijk en sterren. De schrijversbiografie in de kijker’.

‘s Ochtends staan vier lezingen op het programma van onder meer Elisabeth Leijnse en Wim Hazeu rondom het thema Pijnpunten in de biografie. ’s Middags geven ervaren biografen als Jaap Goedegebuure, Elly Kamp, Gé Vaartjes en Eric Palmen van Biografieportaal.nl praktische workshops over het schrijven, lezen en recenseren van schrijversbiografieën.

Liefhebbers van biografieën, (aspirant)biografen en studenten zijn van harte welkom. De Biografiedag kost €17,50 inclusief lunch. Tickets zijn hier te koop.

Het Louis Couperus Genootschap werd in 1993 opgericht om liefhebbers van het werk van Louis Couperus (1863-1923) bijeen te brengen en wetenschappelijk onderzoek naar het leven en het oeuvre van de auteur te stimuleren. Inmiddels is het genootschap uitgegroeid tot een van de grootste en meest actieve literaire genootschappen in Nederland en telt circa 450 donateurs.

Voor de organisatie van de Biografiedag werkt het Louis Couperus Genootschap samen met de Universiteit Leiden, de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en het Bordewijk Genootschap.

foto: wikipedia

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.