Biografie verschenen van Paulo Coelho, ’s werelds meest gelezen auteur

Next Post
Previous Post

Fernando Morais
Paulo Coelho, het leven van een strijder

Uitgeverij De Arbeiderspers, oktober 2010
paperback, rijk geïllustreerd, 508 pagina’s, 24 x 16 cm
ISBN 9789029572255, verkoopprijs € 24,95
[o.a. te koop bij bol.com]

Paulo Coelho’s levensverhaal, dat in 1947 start in Rio de Janeiro, leest als een roman. De bevalling was zo zwaar dat men lange tijd over hem sprak als ‘de jongen die meer dood dan levend geboren werd, maar tegen alle verwachtingen in toch overleefde’. Fernando Morais beschrijft in zijn biografie de zeer verschillende periodes uit Paulo’s leven. De tienerjaren, toen hij werd behandeld met de omstreden elektroshocktherapie. De turbulente drugsperiode. Er is sprake van ‘een ontmoeting met de duivel’ en van een verblijf in de gevangenis, maar Paulo drukte ook zijn stempel op de Braziliaanse rockmuziek. Tijdens zijn pelgrimstocht naar Santiago de Compostella vond hij ten slotte zichzelf en zijn geloof terug en werd de basis gelegd voor alle bestsellers die hij sindsdien het licht deed zien.
(tekst uitgever)

De grootste hit van Paulo Coelho was De Alchemist. Het boek werd oorspronkelijk uitgebracht in het Portugees in 1988 in Brazilië, onder de naam O Alquimista. In 1993 werd de Engelse versie uitgebracht. In totaal werd het boek in 67 talen uitgebracht waarmee het in het Guinness Book of Records kwam als het meest vertaalde boek in de wereld. In 74 landen bereikte het boek de nummer 1-positie van meest verkochte boeken. Totaal werden er wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht. (Wikipedia)

 

Fernando Morais is een vooraanstaand journalist, die al verschillende belangrijke prijzen kreeg voor zijn werk. Daarnaast is hij bekend als politicus en activist, en schreef hij artikelen die tot veel debat hebben geleid, zowel in zijn geboorteland Brazilië als in de rest van Zuid-Amerika. Karakteristiek voor zijn biografieën is Morais’ onafhankelijke opstelling. Fernando Morais woont en werkt in São Paulo.

Resensies

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.