Biografie van Cissy van Marxveldt

Next Post
Previous Post

soetingh-marxveldt-2016Monica Soeting
Cissy van Marxveldt
een biografie

Atlas Contact, jan. 2017
400 pagina’s, gebonden € 34,99 | o.a. te koop bij bol.com

Cissy van Marxveldt (pseudoniem van Setske Beek-de Haan, 1889-1948) ging de literatuurgeschiedenis in als de schrijfster van de roman De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul (1919), het eerste van vier delen over de vrolijke bakvis Joop ter Heul. De serie hoorde minstens drie generaties lang tot de lievelingsboeken van Nederlandse meisjes én jongens, onder wie Anne Frank, die zich bij het schrijven van haar dagboek door Joop liet inspireren.

Van Marxveldt en Joop ter Heul zijn nog steeds bekend. Maar wat de meeste mensen niet weten, is dat Van Marxveldt tientallen korte verhalen en in totaal eenentwintig romans publiceerde, waaronder een roman over het verzet in de Tweede Wereldoorlog. Ook over Van Marxveldts leven was tot nu toe weinig bekend. Deze biografie werpt een verrassend licht op een veelzijdig auteur. (uitgever)

Monica Soeting was hoofdredacteur van de tijdschriften Surplus en Biografie Bulletin en werkte jarenlang als recensent voor Trouw. Zij is medeoprichter van het Nederlands Dagboekarchief en hoofdredacteur van het e-journal European Journal of Life Writing. Met Dik van der Meulen publiceerde ze het schrijvershandboek Hoe schrijf ik een biografie?

over dit boek…

Van het boek ‘De H.B.S.-tijd van Joop ter Heul‘ is bij bol.com nog een hardcover-versie te koop voor een voordeelprijs van € 4,95.

<< zie bij bol.com

 

zie ook…

Kristine Groenhart
Meisjesboeken van weleer ; wat Joop, Polly, Pitty, Pat en Ann zo leuk maakt

>> bekijk bij bol.com

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.