Biografie Harry Mulisch past in een luciferdoosje…

Next Post
Previous Post

matchboox-mulisch-2014-1Nop Maas, geïllustreerd door Eric J. Coolen
Harry Mulisch de revolutionair

MatchBoox, december 2014
leporello in doosje, 2x7x5 cm
verkoopprijs € 6,95


Harry Mulisch de revolutionair: Heldere en boeiende biografie over één van de grootste schrijvers van de naoorlogse literatuur.

Auteur Nop Maas en illustrator Eric J. Coolen maakten eerder al het verzamelaarsboekje Reve en de dood. Nu brengt uitgeverij MatchBoox van hetzelfde duo een nieuwe ‘biografie’ uit van Harry Mulisch.

matchboox-mulisch-2014-3Harry Mulisch de revolutionair, een uitvouwbare boekje in een luciferdoosje. Twintig pagina’s in harmonicavorm gevouwen.

Nop Maas (1949) is een Nederlands literatuurhistoricus. Na zijn vertrek bij de universiteit wijdde hij zich geheel aan het schrijven van boeken, waaronder de driedelige biografie van Gerard Reve.

Eric J. Coolen (1965) is vaste illustrator van het Ampzing Genootschap. Veel van zijn werk is terug te vinden in kranten, weekbladen, tijdschriften en boeken.

MatchBoox – de uitgeverij van Emmanuel van Leewe, die vier jaar geleden begon met het uitgeven van luciferdoosjes met een uitvouwbaar boekje. Inmiddels zijn er al meer al meer dan tachtig titels verschenen.

De verzamelboekjes – mooi kadoboekje!! – zijn te koop in in ongeveer 600 boekhandels in Nederland en Vlaanderen voor 6,95 euro per stuk.
Ook te bestellen op de website van de uitgever Matchboox, waar ook boxen te koop zijn met 4 of 16 verschillende boekjes.

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.