Bijzondere stukken in nieuwe W.F. Hermans catalogus van Boekhandel Demian

Next Post
Previous Post

cat-demian-wfh-201319 oktober 2013 – Boekhandel Demian, in het historische centrum van Antwerpen, heeft een verkoopcatalogus uitgebracht met uitgaven en objecten uit de W.F. Hermans verzameling van Freddy de Vree.

De geïllustreerde catalogus bevat 171 nummers en is online te bekijken. Op aanvraag kan een gedrukte versie worden toegezonden.

Hieronder de inleidende tekst uit de catalogus.

Willem Frederik Hermans en Freddy de Vree ontmoetten elkaar voor het eerst in 1962 ten huize van hun gemeenschappelijke vriend Gust Gils. Zij onderhielden een hechte vriendschap die 33 jaar zou duren, voor Hermans’ doen één van on- gewoon lange adem.    

Schrijver, essayist en radiomaker Freddy de Vree was een vooraanstaand kenner en bewonderaar van het werk van Hermans. Zijn eruditie en betrokkenheid vonden neerslag in diverse interviews, thematische radio-uitzendingen en essays. Bovendien realiseerde De Vree enkele belangrijke bibliofiele uitgaven van Hermans’ werk. Verplichte lectuur is zijn onvolprezen ‘De aardigste man ter wereld’ (2002), een boek dat een groot deel van het hier aangeboden materiaal als leidraad heeft, en leest als een intellectuele liefdesverklaring.    

Freddy de Vree was een graag geziene klant bij boekhandel Demian. In 1999 verzorgde hij er een tentoonstelling over uitgeverij Ziggurat en een jaar later de tentoonstelling ‘WFH2SO4’, waarin een ruime selectie uit zijn Hermansverzameling was te zien. De meest uitzonderlijke stukken uit de collectie De Vree worden nu in deze verkoop- catalogus gepresenteerd

De papieren versie is op aanvraag gratis te verkrijgen.

Hendrik Conscienceplein 16-18, 2000 Antwerpen

>>
Freddy de Vree
Willem Frederik Hermans. De aardigste man ter wereld.
Uitgeverij De Bezige Bij, 2002 (eerste druk) [kijk bij bol.com]

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.