Bibi Dumon Tak wint de Theo Thijssen-prijs 2018 voor jeugdliteratuur

Next Post
Previous Post

15 mei 2018 | De driejaarlijkse Theo Thijssen-prijs voor jeugdliteratuur gaat naar Bibi Dumon Tak, vooral bekend als schrijfster van literaire non-fictie.

Bibi Dumon Tak (1964) [wikipedia] studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Hiervoor kreeg ze meteen een Zilveren Griffel. Er volgden meer boeken, voor kinderen en jongeren maar ook voor volwassenen. En in 2006 schreef ze het Kinderboekenweekgeschenk: Laika tussen de sterren. Ze kreeg nog drie Zilveren Griffels, onder andere voor Bibi’s bijzondere beestenboek. In 2012 ontving ze voor Winterdieren de Gouden Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van het jaar.

De jury voor de Theo Thijssen-prijs 2018 bestond uit: Jaap Friso, Martha Heesen, Sara van den Bossche, Thomas de Veen en Anna Woltz.

De feestelijke uitreiking van de prijs is op 20 september in het Literatuurmuseum.

De oeuvreprijs van 60.000 euro wordt dit jaar voor de achttiende keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren Annie M.G. Schmidt, Paul Biegel, Tonke Dragt, Guus Kuijer, Willem Wilmink, Sjoerd Kuyper en Ted van Lieshout.

  • Theo Thijssen-prijs | site | wikipedia | berichten
    voor schrijver van Nederlandstalige jeugd- of kinderliteratuur (oeuvreprijs, 3-jaarlijks)

>> Boeken van Bibi Dumon Tak bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.