Benjamin Moser schrijft biografie Susan Sontag (1933-2004)

Next Post
Previous Post

Na zijn veelgeprezen biografie over schrijfster en journaliste Clarice Lispector (1920-1977) verschijnt van Benjamin Moser nu de biografie van de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004).

• Benjamin Moser
Sontag
Haar leven en werk
De Arbeiderspers, september 2019
9789029539784, hardcover, 816 pagina’s, € 49,99

o.a. te koop via bol.com >>

Geen schrijver was zo typerend voor de Amerikaanse twintigste eeuw als de gemythologiseerde en onbegrepen, gelauwerde en neergesabelde Susan Sontag (1933-2004). Geen schrijver behandelde zo veel verschillende werelden – Sontag schreef romans, films, dagboeken en essays over kunst en camp, porno en politiek, feminisme en homoseksualiteit, faam en stijl, fascisme en communisme. Geen serieuze schrijver hield er zoveel bijzondere geliefden op na.

Benjamin Moser vertelt de verhalen van deze intellectueel en onderzoekt het werk waarop haar reputatie berustte. Hij laat de kwellende onzekerheid zien die achter het publieke masker schuilging: de verbroken relaties, de worsteling met haar seksualiteit, wat haar schrijven tot leven wekte en wat het aan het wankelen bracht. (uitgever}

‘Sontag – Haar leven en werk’. werd uit het Engels vertaald door  Koos Mebius en Lidwien Biekmann.

over dit boek…

Programma > Brainwash special – Tijdens het Brainwash Festival, van 19-26 okt 2019 in Amsterdam.is een van de specials: Sontag, her life and work with Benjamin Moser (voertaal is Engels), donderdag 24 oktober 2019, Zuiderkerk, Amsterdam.

zie ook…

Tegen interpretatieZiekte als metafoor/Aids en zijn metaforenOver fotografie

  • Ter gelegenheid van het verschijnen van de biografie van Sontag komen op 1 oktober drie klassiekers van Sontag uit bij De Arbeiderspers).  (klik op covers voor meer info)

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.