België krijgt nieuwe literatuurprijs: de LangZullenWeLezen-trofee

Next Post
Previous Post

17 mei 2018 | Aan de vooravond van de Boekenbeurs in Antwerpen zullen de LangZullenWeLezen-trofeeën worden uitgereikt, in maar liefst tien verschillende categorieën. Deze publieksprijzen zijn gekoppeld aan de nieuwe lees- en boekencommunity ‘LangZullenWeLezen’, een initiatief van de VRT in samenwerking met Humo, Metro, boek.be en Fintro.

Precies een jaar geleden werd in België de Fintro Literatuurprijs voor de tweede keer uitgereikt, maar het was meteen ook de laatste keer. Boek.be ging samen met de VRT op zoek naar een alternatieve manier om het brede publiek warm te maken voor literatuur.

Dit resulteerde in de lancering (op 30 april) van de website www.langzullenwelezen.be, een online lees- en boekenportaal,  waarin iedereen die dat wil zijn eigen boekenkast kan creëren.

Laat je inspireren door de boekenkast van andere lezers, open er zelf een, deel je mening en geef scores. Tien bekende VRT-leesambassadeurs trekken de boekenkar. Volg ze op de website, in allerlei VRT-programma’s en op hun blogs en vlogs.

LangZullenWeLezen-trofeeën
Aan de vooravond van de Boekenbeurs in Antwerpen, die 28 oktober begint, zullen de LangZullenWeLezen-trofeeën worden uitgereikt.

Voor de samenstelling van de longlist, doet de VRT beroep op een vakjury van boekenexperts. Na de zomer, kan er door de community gedurende vijf weken gestemd worden voor de LangZullenWeLezen-trofeeën.

De tien categorieën waarin een trofee kan worden gewonnen zijn: Prenten- en kinderboek (tot 12 jaar), Jeugdboek (tot 16 jaar), Roman, Thriller & Detective, Poëzie, Actualiteit, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & cultuur en Strip & Graphic Novels.

 

  • Promotievideo voor LangZullenWeLezen

upload VRT, 7 mei 2018

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.