Bart Moeyaert wint Astrid Lindgren Memorial Award 2019

Next Post
Previous Post

22 april 2019 | De Vlaamse schrijver Bart Moeyaert (Brugge, 1964) is de winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019. Deze prijs levert ca. 500.000 euro op en is de grootste prijs die een auteur of illustrator van kinder- of jeugdboeken in de wacht kan slepen.

Bart Moeyaert maakte zijn debuut op 19-jarige leeftijd met de bekroonde roman Duet met valse noten (1983). Zijn grote en diverse oeuvre omvat meer dan 50 titels, variërend van prentenboeken en YA-romans tot poëzie. Zijn veelgeprezen boeken zijn vertaald in meer dan 20 landen.

Voor dit jaar werden 246 kandidaten uit 64 landen voorgedragen.

De Astrid Lindgren Memorial Award (ALMA) is ’s werelds grootste prijs voor literatuur voor kinderen en jonge volwassenen. De prijs bedraagt ​​5 miljoen Zweedse kroon (ca. 500.000 euro) en wordt jaarlijks toegekend.

Het is zes jaar geleden dat de prijs toeviel aan Nederland, in de persoon van Guus Kuijer. Voor België was het Kitty Crowther die in 2010 de prijs won. Vorig jaar won de Amerikaanse schrijfster Jacqueline Woodson.

  • Astrid Lindgren Memorial Award | site | wikipedia | berichten
    voor schrijvers, illustrators, vertellers en/of promotors van lezen, wier werk gezien wordt als gelijk aan dat van Astrid Lindgren

foto: ALMA

UPDATE – Bekijk de speech van Bart Moeyaert bij het in ontvangst nemen van de Astrid Lindgren Memorial Award, op 27 mei in de Stockholm Concert Hall.

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.