‘Atlas De Wit’ wint internationale cartografieprijs

Next Post
Previous Post

atlas-de-wit-2013

3 september 2013Op een congres van de International Cartographic Association (ICA), dat plaatsvond van 25 tot 30 augustus 2013 in Dresden, kreeg de Atlas De Wit de eerste prijs in de categorie Atlassen.
De jury beschreef de atlas als:

A fantastic facsimile of a famous sparkling hand-coloured city atlas made in 1698.

Eind 2012 verscheen de Atlas De Wit, een facsimile van een unieke, historische atlas van cartograaf Frederick De Wit met 158 stadsplattegronden, stadsgezichten en gravures uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. De atlas werd uitgegeven door de Koninklijke Bibliotheek en Uitgeverij Lannoo.

De facsimile is gebaseerd op een uniek ingekleurd exemplaar van de stedenatlas van Frederick de Wit ofwel Perfecte aftekeningen der steden van de XVII Nederlandsche provincien in platte gronden. Amsterdam, ca. 1698, waarvan tot op heden wereldwijd maar vier exemplaren bekend zijn. De KB kon dit exemplaar in 2010 verwerven. In 2012 is in samenwerking met uitgeverij Lannoo de facsimile Atlas de Wit tot stand gekomen.

Deze prijs bevestigt het succes van de atlas, die met een oplage van 8000 exemplaren, in twee maanden was uitverkocht.

HERDRUK – Op 24 oktober 2013 verschijnt een tweede druk die opnieuw met een introductieprijs van € 99,- te koop zal zijn. Meer over deze uitgave.

bron: nieuwsbericht KB, 2 september 2013

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.