Arjan Visser – Honderd ‘Tien Geboden’-interviews met Schrijvers

Next Post
Previous Post


Arjan Visser
1 interviewer – 10 geboden – 100 schrijvers

Atlas Contact, oktober 2018
ISBN 9789025453466, 816 pagina’s, paperback € 29,99

o.a. te koop bij bol.com >>

Arjan Visser (1961) is schrijver en journalist. Sinds 1998 maakt hij de interview-reeks De Tien Geboden voor dagblad Trouw, een van de meest langstlopende en gerenommeerde interview-series van Nederland. Van de vijfhonderd gesprekken die hij voerde was bijna een kwart met schrijvers, nu verzameld in een lijvige bundel. 

De ‘Tien Geboden’-serie is een instituut. Vragen over geloof, opvoeding, relaties; elk onderwerp komt tijdens het gesprek aan bod. Van Jan Wolkers tot Marieke Lucas Rijneveld, van Harry Mulisch tot Joost Zwagerman: ze blikken allemaal terug op hun kinderjaren, proberen de verhouding met hun ouders te duiden maar laten vooral ook hun gedachten gaan over het belang van fictie in hun leven, of, om met P.F. Thomése te spreken: “De werkelijkheid zoals wij die schijnen te moeten kennen is een verzinsel van anderen.’ Dit boek is een bijbel voor schrijvers en lezers. (uitgever)

Boekpresentatie – Op 6 oktober werd in De Balie een avond gehouden waar Arjan Visser live opnieuw in gesprek ging met een aantal van de eerder door hem geïnterviewde schrijvers: Peter Buwalda, Stella Bergsma, Marieke Lucas Rijneveld, Midas Dekkers, Tinkebell en Hans Maarten van den Brink.

Videoverslag van ’10 geboden / 100 schrijvers’ met Arjan Visser, De Balie on Vimeo , 6 oktober 2018.

 

Next Post
Previous Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.