Arie Storm schrijft biografische roman over Frans Kellendonk

Next Post
Previous Post

storm-kellendonk-2015Arie Storm
Het laatste testament van Frans Kellendonk

Uitgeverij Athenaeum, november 2015
Paperback, 160 pagina’s
ISBN 9789025301002, verkoopprijs € 17,50
(bestel bij bol.com)

Het laatste testament van Frans Kellendonk is het verslag van de terugkeer op aarde van de schrijver in het jaar 2015, nadat hij in 1990 gestorven was. Wat is er in die vijfentwintig jaar veranderd? Wat is er geworden van zijn voormalige literaire vrienden en vijanden? Kellendonk vertelt zélf het verhaal dat hij tijdens zijn leven niet kon opschrijven. Hij vergelijkt het heden met het verleden, en vertelt over zijn jeugd, zijn tijd als redacteur van een literair tijdschrift, het schandaal dat ontstond toen zijn roman Mystiek lichaam verscheen, zijn band met zijn vader én zijn grootste liefde.

Arie Storm schetst een scherp en authentiek portret van de schrijver – en van diens biograaf. Het resultaat is een onthullend, verrassend, woedend en ontroerend boek. (uitgever)

biografie – Beetje verwarrende toestand rond de biografie van Kellendonk. In 2006 werd bekend dat Arie Storm de biografie zou gaan schrijven. Maar in 2014 schrijft de NRC:

Waar blijft toch die in 2006 aangekondigde biografie over schrijver Frans Kellendonk (1951-1990) van Parool-recensent Arie Storm? Het Frans Kellendonk Fonds is het zat. Ze schrijven die biografie zelf wel. Behalve Storm gaat ook literatuurwetenschapper Jaap Goedegebuure een biografie over Kellendonk schrijven. Dat heeft Goedegebuure gisteren bevestigd. De biografie zal bij Querido verschijnen. (NRC, 3 okt. 2014)

In hetzelfde artikel reageert Arie Storm laconiek op Goedegebuures plannen:

“Ik heb helemaal geen moeite met een tweede biografisch boek over Kellendonk. Ik heb nooit een klassieke biografie willen schrijven waarin het leven van Kellendonk van begin tot eind vervat is. Het moest en moet een biografisch boek worden dat door een romanschrijver, want zo zie ik mezelf op de eerste plaats, geschreven is.”

over dit boek…

zie ook…

elders bij boekenoverboeken:

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.