‘Arabische sprookjes’ wint de Jenny Smelik-IBBY prijs 2018

Next Post
Previous Post

12 september 2018 | Rodaan Al Galidi en Geertje Aalders winnen de Jenny Smelik-IBBY prijs 2018 met ‘Arabische sprookjes’.

‘Arabische sprookjes’ is een verhalenboek voor kinderen én volwassenen, met sprookjes verzameld en verteld door Rodaan Al Galidi en versierd met de prachtige knipkunst van Geertje Aalders.

De tweejaarlijkse Jenny Smelik-IBBY prijs heeft tot doel boeken onder de aandacht te brengen waarin culturele diversiteit een vanzelfsprekende rol speelt en waarin het beeld van de verschillende culturen opbouwend in plaats van problematiserend is.

De prijs bedraagt 2000 euro en wordt gedeeld door auteur en illustrator. De prijs worden op vrijdag 9 november in Den Haag uitgereikt tijdens de vriendenmiddag van IBBY-Nederland.

‘Arabische sprookjes’ werd eerder ook winnaar van de Mooiste Boekomslag 2017.

Eervolle vermelding – ‘Morgen is een ander land’, tekst Michael De Cock en illustraties van Trui Chielens (uitgeverij Querido).

Jury – De jury voor de Jenny Smelik-IBBY prijs 2018 bestond uit Anne Klomberg, Janneke van Wijk, Susan Venings, Iris van Lunenburg en Sara van den Bossche (voorzitter).

  • Jenny Smelik IBBY prijs | site | wikipedia | berichten
    voor kinder- en jeugdboekenauteurs en -illustratoren met werk waarin culturele diversiteit een vanzelfsprekende rol speelt (2-jaarlijks)

>> genoemde boeken zijn verkrijgbaar bij bol.com

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.