Alle verhalen van L.H. Wiener in ‘De verhalen’

Next Post
Previous Post

wiener-verhalen-2015-2L.H. Wiener
De verhalen

Uitgeverij Atlas Contact, februari 2015
gebonden met stofomslag, 1144 pagina’s
ISBN 9789025444938, verkoopprijs € 49,99
[bestel]

Op 16 februari 2015 wordt L.H. Wiener 70 jaar. Een goede aanleiding voor het uitgeven van ‘al zijn verhalen’.

Bij gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag wordt hem eer bewezen met de uitgave van al zijn verhalen in één band. Maar liefst 1088 bladzijden superieure verhalen, waaronder een aantal dat in eerdere verzamelingen ontbrak en nieuw werk. De lezer haalt met deze verzamelbundel een oeuvre in huis waaraan vijftig jaar lang is gebouwd en dat in de Nederlandse letteren zijn weerga niet kent.

L.H. Wiener schreef zijn eerste verhaal op twintigjarige leeftijd in 1965 en debuteerde in 1967 met verhalen, Seizoenarbeid, in korte tijd gevolgd door een roman en twee verhalenbundels. In de jaren daarop verscheen zijn werk in Tirade, De Gids, Hollands Maandblad en later in De Tweede Ronde, verhalen die alle in boekvorm werden gebundeld. Ironie, zelfspot, cynisme en autobiografie, gemodelleerd rond de alter ego’s van de schrijver Ezra Berger en Viktor van Gigch, kenmerken zijn werk. Zijn tweede roman, Nestor (2002), werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs. De verering van Quirina T. (2006) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.
Hoewel L.H. Wiener gelauwerd is met zijn romans, wordt hij ook beschouwd als de grootmeester van het korte verhaal. Zijn in een halve eeuw opgebouwde oeuvre is volstrekt heterogeen en consequent in zijn thematiek. (uitgever)

eerder…
In 2003 en 2004 werden Verzamelde verhalen deel 1 en deel 2 gepubliceerd.

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.